Ruhumun Gıdası  

Posted by Asuman Yelen

Edvard Grieg - Solveig's Song



This entry was posted on 11.09.2011 at Pazar, Eylül 11, 2011 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

6 yorum

Günlerdir uğraşıyorum, hiç birini açamadım canımıniçi:(

12 Eylül 2011 00:16

Canım benim. Hiç açmaya uğraşma.
Bunlar (bu son üç parça) benim çocukluktan itibaren hayatımda hep var olan klasik parçalar.Babadan kalma. BU ara yoğun duygusallıklar yaşıyorum. Sen de yaşadın bilirsin. Hem tatlı bir telaş içindeyiz ama bir taraftan da bir ah diyoruz. Bir şeyler eksik. Bunlar ilaç gibi tedavi işi görüyor. Aslında keşke dinleyebilseydin diyorum. Uğradığın ve uğraştığın için teşekkür ederim. Sanal alem böyle bir şey işte hem sevdiğin müzikleri en güzel versiyonlarıyla bulabiliyor, aynı zamanda dostlar kazanıyorsun :)
Sana gönlünce bir hafta diliyorum...

12 Eylül 2011 01:10

Edvard Grieg ve Henrik Ibsen ve Peer Gynt.Bir de Sissel Krykjebø'nın sesinden dinlenince bu bambaşka bir aleme götürüyor insanı.
Çok iyi geldi gecenin bu saatinde Asucum,sağolasın.

12 Eylül 2011 03:21

Babamın Pazar sabahlerından bir parça. Önceki ikisiyle birlikte.Bende kasette sopranolu birkaç versiyonu vardı. Youtube dan neredeyse hepsini dinledim. Bu kez yaylı sazlar iyi geldi.
İstanbul' a geldiğimde ilk müzik dersinde müzikçi Fehime Asyalı Schuman' ın rüyasını çalmıştı.Ben de saf saf "aaa şumanın rüyası siz bunu nerden biliyorsunuz" demiştim de çok şaşırmıştı. Sonra bir gün de bize bu şarkıyı (solveyi) kendi yazdığı sözlerle öğretti.
Şaşkınlığım ve keyfim tavan yapmıştı o zaman. Şöyleydi bak.

Rüzgar sararan çiçekleri savurur
bir emel gibi
Titreyerek uçar sarı yapraklar
hisseder gibi
Lakin emellerin bahçesinde çiçekler solmaz açar,
Ümit ve emel bahçesinin çiçeği
ölmez yaşar...
Ben mutfakta hep bu sözlerle söylerim bu şarkıyı:)
Teşekkürler Sis...

12 Eylül 2011 03:57

Asumancım senin kitap ve müzik zevkinin ne kadar elit olduğunu bili yorum...Söylediğin kitapları vallahi e okumadım... Bir ara saplantılarım vardı, yazarların şiir kitaplarını, şiirlerini sevdiğim yazarların da romanlarını okumuyordum. Neden böyle bir düşünceye sahip olomuşum ben de bilmiyorum...Kitapları not aldım artık buldukça okurum... Bazı kitapları anlamsızca basımdan kaldırıyorlar...
Sevgimle ve teşekkürlerimle

12 Eylül 2011 19:20

Lale' cim, okumamış olman büyük kayıp olurdu. İş Bankası Kültür yayınları' ndan çıktı çoğu. Ben şimdi baktım gitti gidiyor da hepsi var. Bence dördünü yazdığım sırayla okursan çok iyi olur.
Sevgiler...

12 Eylül 2011 20:10

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin