2010 Haziran' ında herhangi bir hafta  

Posted by Asuman Yelen in , ,

Farklı bir hafta geçirdim.

Son zamanlarda ülkemizde ve tüm dünyada gelişen ve gelişmekte olan bazı olaylar herkes gibi beni de fazlasıyla üzdü. Fazlasıyla da endişelendirdi. Üzüntüm artarak, endişem daha da artarak sürmekte. Bunları eşle dostla uzun uzadıya konuşuyoruz. Duygularımızı, korkularımızı paylaşıyoruz. Bu arada iktidar-muhalefet kanadında politikacılar, akademisyenler, aydınlar, köşe yazarları her kafadan farklı sesler, tepkiler, senaryolar bunların hiçbiri ne üzüntümüzü ne endişelerimizi azaltmadığı gibi kafaları karıştırmaktan öte gitmiyor.

Tabii bu arada yaşam da devam etmekte...

Daha önce bahsettiğim Fransa Açık Tenis Turnuvası' nı hiç bir maçı kaçırmadan zevkle izledim. Bunu özlemişim.

Federer çeyrek finalde elendi. Finalde oynayacağını umduğum favorimdi. Üzüldüm doğrusu.

Zenci Williams kızkardeşler yarı finale dahi çıkamadılar.


Kızlarda İtalyan Francesca finalde Avustralyalı rakibini eleyerek bu yılın şampiyonu oldu. Sevincinden kırmızı toprağı nerdeyse yaladı yuttu. İtalyanlar için çok alışılmış bir şey olmadığı için herhalde Akdeniz kanı tüm gürültü ve taşkınlığı ile kortta kendini gösterdi. Bu sıradışı bir durumdu. (Teniş seyircisi için)





Erkeklerde ise İspanyol Rafael Nadal, İsveçli Soderling' i yenerek kendini sırtüstü bırakıverdiği toprak kortta salya sümük ağladı. Soderling çeyrek finalde Federer' i elediği için ona kızgın olduğumdan, şampiyonluk kupasını aslında pek de sevmediğim Nadal' ın kaldırması içimin yağlarını eritti.



Darısı Wimbledon' un başına diyerek tenis konusunu geçiyorum.

Bu hafta son yıllarda yeterince yapamadığım bir başka şey daha yaptım. Bir roman okudum. Hem de bir aşk romanı. Bildiğimiz pembe renkli olanlardan.

Benim için çok özel olan bu kitaptan ve beyaz ve pembe dizi maceramdan bir sonraki postumda bahsetmeyi düşünüyorum. Eminim çılgınca merak ediyorsunuzdur :)))

Görüşene kadar, hep sevgiyle kalalım...

This entry was posted on 8.06.2010 at Salı, Haziran 08, 2010 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

8 yorum

İstediklerinizi yapabilmenin,huzuru ve mutluluğu hissediliyor kelimelerinizden...
Gündemi bloguma taşımaktan hep imtina ettim ben.
Her yer bu kadar gündemle doluyken,herkes bu kadar çok konuşurken,ben de dahil,sanırım blogumu sığınacak bir liman gördüm kendime,sizin de bahsetmemeniz belki de sizi bana yakın kılan unsurlardan birisi.
Teşekkür ederim...

Aşk romanınızın yorumunu bekliyorum...
Sevgiler...

8 Haziran 2010 08:16

Şahsen ben aciyip merag etmekteyim hatta adımı Abdülkadir Meragi olarak değiştirmeyi düşünmekteyim. (Rayoş bana kızacak müzik üstadının adını çalacağım için)
Şaka bir yana hakikaten merak ettim ayol ne okudun, Barbara Cartland mı yoksa? Tevekkeli birkaç gündür sesin soluğun çıkmıyordu, bir yandan tenis, bir yandan pempe dizi meşgulmüşsün demek, zamanını yenilen tenisçilere "oh" çekerek geçiriyormuşsun:))
Pembe dizi yazın iyidir, az şekerli, naneli limonata gibi serinletir adamı iyi etmişsin, ayrıntıları bekliyoruz. Sevgiyle...

8 Haziran 2010 10:01

Sevgili Ebruli Günce,
Gündem konusunda her şey bu kadar hızlı seyrederken herkesle birlikte benim de kafam karışmışken ve hele de kendimi yetkin hissetmiyorken ben de yazmamaktan yanayım. Tamamen kişisel bir karar. Aslında kendime buraya yazacaklarım konusunda hiç kısıtlama getirmiyorum ama bu ara kararım böyle.
Bu şartlarda olabileceğim kadar huzurlu ve mutluyum gerçekten.
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Öpüyorum seni.

8 Haziran 2010 10:41

Seninle birlikte yetmiş milyonun aynı meraq içinde kıvır kıvır kıvrandığını biliyorum ve sizleri fazla bekletmiyeceğime söz veriyorum Leylak' cım.
Konusu, kişileri başı sonu olan bir romanı bir saatte bitirdiğim zamanlar çok gerilerde kaldı. Bir hafta aslında kısa bile sayılır. Yazmadığım zamandaki boşluğu sana maille anlatacağım. Meraqına meraq kattım oohh...Artık sana uyku- durak yok şimdi. ;))
Görüşmek üzere...

8 Haziran 2010 10:51

Yaşamın her alanından seçtiğim yazıları, yazarlarının izniyle "Bloglardan Seçmeler" adlı sitemde yayınlıyorum.
İzniniz olursa sizin çalışmalarınızdan seçtiklerimi de, kaynak göstererek yayınlamak istiyorum.
İyi günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal

8 Haziran 2010 13:00

Sabahattin Bey,
İlginize teşekkür ederim. Bu beni çok memnun eder. Amacımız birilerinin bizi okuması değil mi.
Sevgiyle kalın...

8 Haziran 2010 14:54

Sevgili Asuman abla, bunca deliren yurt gündemi içinde böylesine keyfili anlar yaşamayı keşfetmişsin ve yaşamışsın çok mutlu oldum.... ayrıca şu kitabı bende bekliyorum, aklıma da getirdiğin iyi oldu toparlıyayım evdeki tüm beyaz dizileri kitapçıya yollanayım değişim için :))

8 Haziran 2010 18:18

Sevgili Şeniz,
Çok keyifli anlar yaşadığım söylenemez aslında. Olsa olsa bir turnuva ve bir kitapla kendimi oyaladım diyebilirim.
Şimdi oturuyorum bilgisayarımın başına. Öpüyorum seni...

8 Haziran 2010 18:42

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin