Seyredilesi şeyler  

Posted by Asuman Yelen in ,


İlla ki yazmak istedim. İşte benim kahramanım. Okan Bayülgen. Cumartesi programlarını hiç aksatmadan izlerdim. Şimdi Cumartesi ile birlikte Pazar gecesi de zevkle izliyorum. Ama Pazartesi gecesi programları için ne kadar övgü dolu söz varsa hepsini sarfetmek istiyorum. İlgiyle hayranlıkla minnetle ve tüm takdir hislerimle izliyorum. Şu an yapmakta olduğum gibi. Organ naklini işliyorlar doktorlar ve ilgili yetkili ve konuklarla.

Pazartesi geceleri Okan Bayülgen çok sevdiğim o bıçkın, ince zekâlı, nev-i şahsına münhasır şirin fırlama halinden sıyrılıyor, duyarlı, entellektüel, olgun hatta naif bir adam hüviyetine bürünüyor.

Eğlence programlarında, telefonla bağlanan çoğunlukla amaçları gırgır geçmek olan sayısız hanımı şirin, şımarık bir şekilde terslerken, ( ki bana göre çoğu hakettiği muameleyi görüyor) Pazartesi geceleri bağlanarak sorunlarını anlatan konuklarını tek kelime ile bile araya girmeden tekrar tekrar aynı cümlelerle anlattıkları halde kesmeden sabırla dinlemesi, kendini geri planda tutup uzmanlara işledikleri konuyu ayrıntıları ile açıklamaları için imkan vermesi, tam gerektiği yerde konunun ağırlığına ters düşmeden yaptığı şirin küçük esprileri, bize, kişiliğinin saklamaya çalıştığı duyarlı yanı hakkında önemli ipuçları veriyor.

Yarın temizlik günüm ve erken kalkmam gerekiyor ama her pazartesi gecesi, toplumsal bir konunun en ince ayrıntılarına kadar incelendiği bu programı ben yine bitirmeden yatamadım.(Saat şu an 4.30)

Herkese iyi sabahlar...

This entry was posted on 9.02.2010 at Salı, Şubat 09, 2010 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

16 yorum

Fanatiklik sabırla izleme değil mi ki bu saate değin başından ayrılmadık. İyi sabahlar diliyorum.
Saygılarımla

9 Şubat 2010 05:31

Dün sıkıntıdan abuk bir film vardı evde-Kana-İ-zasyon- onu izleyim dedim, saçmasapan birşeydi. Normalde sonuna kadar tahammül edemezdim ama Okan Bayülgen oynuyordu ve gerçekten döktürüyordu. onun hatırına sabrettim. İnsanlardaki tüm olumsuz kanaatlere rağmen ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Bir Öğretmenler Gününde öğretmenlerle bir program yapmıştı ve saygısına, özenine hayran kalmıştım. adam akıllı söylenecek laf yok valla, o telefonda benzettiklerine de bazen çok seviniyorum.
Sabah şeriflerin hayrolsun diyor öpüp kaçıyorum...

9 Şubat 2010 09:06

Gerçekten ince bir zekanın ürünü Okan Bayülgen :). Sivri dili, ukala tavrı kimileri tarafından sevilmesede magazinsel olarak adlandırılan dünyaya onun gibisi şart. Küçük hanım doğdu doğalı tam manasıyla izleyemiyorum ben. Ama telefonla bağlanıp abuk sabuk konuşanlarada en az Okan Bayülgen kadar sinir oluyorum.
İyi seyirler...

9 Şubat 2010 10:26

Binlerce blog arasında, rastlamaktan mutlu olduğum bloglardan birisi oldu "insan olmak". Fırsat buldukça okuyacağım yazılarınızı.

9 Şubat 2010 11:08

Hiç seyretmedim desem inanırmısın Asuman'cım,
Pazartesi programı olduğundan bile haberim yok.
Bazen c.tesi yada pazar programlarına takılıyorum o kadar, ama sonuna kadar değil. Çok bağırarak konuşuyor bende onu taktım kafama nedense. Haklısın! tel.konuşmalarına verdiği cevapları bende çok takdir ediyorum.
P.tesi seyretmeye çalışacağım, sen söylüyorsan ki hele.
Sevgiler...

9 Şubat 2010 11:21

Sn. Haykırış.
Kesinlkikle izlemeye dğer diyorum ben de.
Servgiyle kalın...

9 Şubat 2010 12:48

İlk zamanlar gece kuşu TV. çocuğu gibi ismini tam hatırlayamadığım programlarında bana çok asabi gelirdi.Tahammül edemezdim. O da kendini bu son senelerde tam manasıyla koydu ortaya.
Ben de seni öpüyorum Leylak' cım...

9 Şubat 2010 12:51

Tüm ilave ettiklerinin altını çiziyorum sevgili İlknur' cum. TV dünyamıza çok gerekli bir kişilik. Giderek kendini yeniliyor ve olumlu yanlarını ortaya çıkarıyor...
Sevgiler...

9 Şubat 2010 12:54

Arzunun Güncesi,
Çok sevindim blogumu ziyaret etmenize. Övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

9 Şubat 2010 12:56

Nur' cum emin ol ben de onu yavaş yavaş ve zaman içinde sevdim. Hâlâ Cumartesi Pazar programlarını elimde kumanda ile ani yükselen sinirli heyecanlı sesini kısmaya hazır seyrediyorum. Her duygusal insan gibi asabi bir yapısı var. Son cümlen egomu okşadı doğrusu.
Sevgiyle öpüyorum....

9 Şubat 2010 13:00

Son zamanlarda Okan Bayülgende gerçekten büyük bir değişim farkediyorum. Baba olduğundan ve evlendiğinden beri daha duyarlı ve saygılı proğramlar işliyor.

Pazartesi akşamki proğramını izleyemedim ama pazar gecesi ni hiç kaçırmadan izliyorum çok beğeniyum.

9 Şubat 2010 14:37

Sevgili Siyah Kelebek,
Ben de aynı şeyi düşündüm. Baba olmak onda zaten varolan tüm naif yanları ortaya koymasına sebep olmuş.
Bu arada eşin tamamiyle iyileşmiştir umarım.
Sevgilerimle...

9 Şubat 2010 17:34

Bende hatta biz ailce yillardir cok severek ve begenerek izleriz Okan Bayülgen`i.
Bence herkese hakkettigi kadar saygisini gösteriyor.
Eh birde programinin bir formati var o da belli.Kisisel almamak lazim.

Bir cok kisi sevmedigini söyler ama yillardir program yapabildigine göre demekki bizler gibi sevenide cok.

Onun fotograflarida harika. Görmüssündür sen tabiiki. Sergisini görmeyi cok isterdim.

Öpüyorum seni Asumanim

9 Şubat 2010 23:39

Yaa evet Sünter' cim.
Bir de fotoğrafçı yönü var değil mi.
Belki en çok da onun için seviyoruz. Ve dediğin doğru. Haftada 3 gün program hem de geç vakit yapabiliyor ve seyrediliyorsa seviliyor demektir.
Ben yazdım ya kaldırılmasın şimdi.
İyi uykular canım...

10 Şubat 2010 00:47

iste bu adama bende ölürem ölürem - gerci onun icin ölmem ama izlemeye deger ;)

11 Şubat 2010 20:33

Ayçi, çok ayıp, kimse duymasın.

11 Şubat 2010 20:47

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin