Dumansız Hava Yasası  

Posted by Asuman Yelen in , , ,

İHLAL YOK



Kendi arabamız.





Kendi evimiz









Açık havadayım, kimseyi rahatsız etmiyor, temiz hava alıyorum.









Oğlumla başbaşa sahilde muhabbet ediyoruz.














Evimde oğlumu besliyorum.









Oğluma temiz hava aldırıyorum.








Kızımla vakit geçiriyorum.




Oğlumla dertleşiyorum.





YAŞASIN DUMANSIZ HAYAT








This entry was posted on 28.07.2009 at Salı, Temmuz 28, 2009 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

17 yorum

Eşim sigara içmesine rağmen (Allahtan balkonda) dumansız hayata en çok sevinenlerden biriyim. Yıllarca öğretmenler odasında sigara dumanından bir bulut altında yaşamıştık. Koridorda erkek öğretmenler ergenlik çağındaki gençlerin önünde elde sigara ile dolaşırdı. Geç bile kaldı bu yasa.
Keşke tam anlamıyla uygulanabilse.
Sevgiler..

28 Temmuz 2009 09:59

Bende sigara icenlerdenim malesef.Ama simdi Ramazanda birakmayi deneyecegim:)
Fotograflari görünce biraz mahcup oldum acikcasi.Gerci asla cocuklarin yaninda icmedim, sigaradan sonra kimseyi sarilip öpmedim,ortamda benden baska icen yoksa bende icmedim ama yinede kesin bir cok insani rahatsiz etmisimdir.
Offf ya nerden alistiysam.Ama bir kafve,bir arkadas,eh yaninda da..... yok yok sustum:)
Sevgiler

28 Temmuz 2009 10:43

Leylak dalı,

Evet. Okullar, çocuk parkları ve bebekler. Benim yine hassasiyetim
çocuklarla ilgili. Karşımdaki oyun parkında manzara korkunç. Ağzında sigarayla salıncak itenler, kenarda birbiri üstüne yaktıkları sigaraları içip sohbet edenler. Türkiye'de bir babanın gözünde en şirin hayal: "Oğlum büyüyecek, onunla birlikte rakımızı içip, karşılıklı sigaramızı tüttüreceğiz." Ne kadar cesaret kırıcı bir durum değil mi?
Sevgiyle kalın...

28 Temmuz 2009 11:12

Sünter' ciğim, maalesef ben de içiyorum. Galiba bizim neslin bu konuda hiç şansı yoktu. Korkarım sizler de bizlere özenerek başladınız. (Evet maalesef lahana turşusu yiyorum şu an:) Buna rağmen bu postu yayınlamamın sebebi, çok değer verdiğim çocuklar..Anneler babalar bu konuda daha hassas olmalı.
Bırakmaya gelince.. Ramazan' da zaten en az iki kilo alırım. Bir de onu bırakırsam..Ama ben uzun zamandır, sadece yemeklerin üzerine ve kahvenin yanında (on'u geçmiyor)tüttürüyorum.
Sevgiler...

28 Temmuz 2009 11:24

Sevgili Asuman, bir sey sorcam ama cevaplamayabilirsin. Ikimizin arasinda öyle fazla bir yas farki varmi ki? Ben ykinda 45 olucam. Seninde ayni yaslarda oldugunu zannediyordum.

28 Temmuz 2009 11:47

Sünter'ciğim, daha önce de buralara bir yere yazmıştım. Hiç çekinmeden yine yazıyorum. 29 Haziran'da 58. yaşıma bastım. Senin de yaşını bildiğim için yazdım zaten o satırları.

Tekrar sevgiler...

28 Temmuz 2009 11:53

Eveeet tamam o zaman bizim nesili siz zehirlediniz!:))
Ablalik öylemi yapilir?:))
Bak simdi nasil rahatladim. Gidip bir kahve yapayim en iyisi.
Öpüyorum sevgiyle

28 Temmuz 2009 12:10

:)))))

Afiyet olsun canım. Ben de şimdi alt kata Rayuş'uma (kızkardeşim) iniyorum, her günkü gibi kahve içmeye. (Bi o zevkimiz var, kim ne karışır.)
Öptüm (sanal olarak)...

28 Temmuz 2009 12:46

Yaa ben de susayım bari, bir sigara içen olarak. Gerçi asla çocukların yanında sigara içmedik biz. Bundan 20 yıl önce bile. Bizim gaz odamız kışın mutfak yazın balkon oldu hep.

Sevgiler

28 Temmuz 2009 23:47

Bizim nesil birer birer günah çıkarıyor. Umarım sen de benim gibi çok az sayıya indirmişindir Çınar'cığım. Hatta gelin hep birlikte bırakalım şu tu kaka meretleri. Ne dersiniz?
:))))) Seni de öptüm...

(Kendimle çelişkiye düşmemek için vurguluyorum bir kez daha.Yazımda vurgulamaya çalıştığım ve hep kızdığım nokta, çocuklara bu konuda gerekli özen gösterilmediği gibi neredeyse teşvik ediliyorlar içmeye.)

29 Temmuz 2009 02:24

ay burda ne güzel bir muhabbet dönmüş.
Bu dertten epeyce muzdarip olduğumu yazılarımda belirtmiş biri olarak;
Sünter Ablacım Siz bizlere iyi ablalık yaptınız öyleyse.(size abla diyorum. çünkü siz beni tanımasanızda, sizi ve kızınızı başka bloglardan tanıyorum.)
bende 31 inde ve sigara içmeyen biri olarak, bizim jenerasyopnda bu oranın daha az olduğunu düşünerek teşekkür ediyorum.
Asuman ablacım sizede bu güzel hatırlatmanız için teşekkür ediyorum.
Hepinize en kısa zamanda en temizinden ve ferahından dumansız havalar diliyorum.....

29 Temmuz 2009 15:19

e.t. Selam..
Şimdi gördüm yorumunuzu.

Bizim nesil, çok farklıydı. Her şeyi el yordamı ile öğrendik. Sizden çok kitap okuduk.İyi kötü ne bulursak okuduk.
Şimdi medya ve tüm iletişim araçları hizmetinizde. Sadece bu bloglarda bile en güzel kitaplar öneriliyor. Öğrenme olanakları her konuda sınırsız. Bu kapsamda siaranın zararları da her fırsatta anlatılıyor. Kahramanları püfür püfür sigara içen kadın ve erkek Hollywood sanatçıları da kalmadı.(Humphrey Bogart,Lauren Bacall misali) Artan kanser vakalarını da düşünecek olursak, gerçekten başlamak aptallık olur.
Sağlıkla...

29 Temmuz 2009 18:42
Bu yorum yazar tarafından silindi.
30 Temmuz 2009 13:17

Asuman ablacığım merhaba,
Aslında sondan bir önceki yazınıza yorum yapmak için girdim ama öyle hüzünlendim ki kelimeleri toparlayıp cümle haline getirecek gücü kendimde bulamayıp hemen buraya kaçtım.
Neredeyse 20 senedir sigara içiyorum ve sigara bende (ne yazık ki)plotonik aşk gibi sanırım:)Beni sevmediğini biliyorum ama vazgeçemiyorum keratadan!
Dumansız hava yasasını destekliyorum.İçmeyenleri korudukları gibi içenlere de aynı hakkı tanıdıkları müddetçe tabii.Tek taraflı olduğunda pek demokrasi olmuyor çünkü.Çocukları korumaya gelincee ...Eğer ebeveylere çocuklarının sağlığını korumasını yasalarla sağlatıyorsak vay halimize!
Sevgiyle...

30 Temmuz 2009 13:21

Zeynep'ciğim sen de hoş geldin turşu kavanozunun başına.Çok da lezzetli dii mi? Acı,ekşi, mideye zararlı demeyip götürüyoruz.
Bu arada benim itibar magmalarda.
Şaka bir yana, okuyan dostlar benim vurgulamak istediğim şeyi anlamışlardır.
Evet Zeynep'ciğim. Annelerin, babaların düşünmediği evlatları kanun maddeleri nasıl koruyabilir.
Tüm dostlarıma samimi, açık yürekli katkıları için tekrar teşekkür ediyorum.
Hep sevgiyle kalalım...

30 Temmuz 2009 16:13

Merhaba,
Sigara ile ilgili girdiğiniz bu postu resimleriyle birlikte çok çok beğendim :)
Epey bir süre içmiş ve bırakalı 5 yıl dolmak üzere olan biri için tüm kalbimle katılıyorum görüşlerinize ve çıkarılan bu yasaya.
En kısa zamanda içtiğiniz o tek tük sigaraları da bırakabilmeniz dileğiyle..
Sevgiler gönderiyorum..

6 Ağustos 2009 14:26

Zeugma, Hoş geldiniz,
5 yıl,kesin başardığınızı gösteriyor.
Artık benim de bunu yapmam gerektiğini biliyorum. Umarım ben de başarabilirim.
Sevgiler...

6 Ağustos 2009 14:45

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin