Fenerbahçe ve başarı  

Posted by Asuman Yelen in , ,

Büyümeyi rakamlarla anlattı

Fenerbahçe'nin büyümesinin somut göstergesi olarak 1997 yılı verileriyle 2008 yıl sonu rakamlarını karşılaştıran Aziz Yıldırım, üye sayısının 6 bin 388'den 16.108'e, lisanslı sporcu sayısının 491'den 1.800'e, Kulüp çalışanlarının 92'den 653'e, bütçenin 21.470 bin dolardan, 231 bin 540 bin dolara, forma reklamı gelirlerinin 683 bin dolardan 3 milyon 700 bin dolara, yayın gelirlerinin 13 milyon 541 bin dolardan, 19 milyon 879 bin dolara, reklam gelirlerinin 1 milyon 896 bin dolardan 19 milyon 038 bin dolara, amatör şube gelirlerinin 220 bin dolardan 32 milyon 828 bin dolara yükseldiğini belirterek, daha önce 0 olan ve kalem olarak belirtilmeyen isim hakkı gelirini 6 milyon 704 bin dolara ve amatör şube sponsorluk gelirlerini de 20 milyon 105 bin dolara yükselttiklerini aktardı. Bu süre içinde Kulüp gelirlerinin dağılımında sağlıklı ve dengeli bir biçimde gerçekleştiğini belirten Yıldırım, gelir kaynaklarının da sürekli arttığını ve Fenerium, Fenerbahçe Kart ve Fenercell gibi yeni gelir kalemlerinin yaratıldığını aktardı. Fenerium'un gelişimini gelir ve mağaza sayısından ürün çeşitliliğine kadar rakamlarla anlatan Aziz Yıldırım, "Bu tablolar Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sadece zenginleşen mali portresini göstermiyor. Öyle bir yapı geliştirdik ki, eski kaynaklarımız katlanarak daha verimli hale geliyor" dedi. Uluslararası denetleme ve araştırma kuruluşlarının da bu tabloları onayladığını belirten Aziz Yıldırım, "Dünya spor vitrininde kalıcı izler bırakmak için yola çıktık. Sporun her dalında başarılı olmak, sürekli büyüyen sağlıklı bir spor ekonomisi yaratmak ve dünya çapında tesislere sahip olmak için çalıştık. Bu anlayış içinde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalist olduk. Fenerbahçe Sportif A.Ş.'yi ülkenin en büyük şirketlerinden biri haline getirdik. UEFA Kupası finaline ev sahibi olduk" dedi.

Bütün bunlar iyi güzel de (iyidir güzeldir herhalde) , yurdumun en büyük taraftar kitlesinin bir ferdi olan ben, niçin mutsuzum? Taraftarın bu rakamsal gelişmeyle ilgilendiğini hiç sanmıyorum. Aziz başkan biraz da bu "ayrıntı" ile ilgilense!...

Görüşmek üzere.

*Yazı FB. resmi sitesinden alıntıdır.

This entry was posted on 16.05.2009 at Cumartesi, Mayıs 16, 2009 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 yorum

Fenervahçe ve başarı ikisi yanyana durmuş,yanlış bu sene kötüşatımız kötü iken ,başakanın bu aççıklaması sanırsam taraftarı biraz yumuşatmak olduğunu düşünüyorum..Önce bu verilerle uğraşacağına Fenerbahçe kulubüünün eksiklerini giderse daha iyi olur..Ben Fenerbahçeli olarak bu sene kötüydük.Dilerim önümüzdeki sene gerekenler yapılır da iki üç haberi mutlulukla karşılarız.Saygılar.

17 Mayıs 2009 09:00

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin