PiKNİK

Kasabanın en güzel kızı , kasabanın en zengin, en kibar, en yakışıklı erkeği ile nişanlı iken, hiç tanımadığı birine bir gün içinde aşık olup, onun için her şeyi elinin tersi ile itebilir mi? Arşivimde, favorilerimin içinde, ilk ona giren filmlerden biri. Mükemmel bir aşk filmi olmasının yanı sıra, derin psikolojik analizler içeren bir "kadın filmi" olma özelliğini de taşıyor.
Baş rollerinde, Kim Novak ve William Holden oynuyor. 1955 yapımı. İkilinin piknik gecesi yaptığı dans, bu güne kadar seyrettiğim dans sahneleri içinde en mükemmeli diyebilirim.
Kadın dünyasının derinliklerine inmek isteyen herkesin bu filme bir göz atmasında yarar var diye düşünüyorum.YOUNG AT HEART


İlk bakışta, gerek müzikal oluşu, gerek kahramanlarının çevre ve aile yapısının farklılığı nedeniyle çok başka gibi görünse de, kadın kahramanının aşk konusundaki beklenmedik seçimi, bir önceki filmimizle benzerlik taşıyor. Bu da, diğeri gibi 1955 yapımı bir Hollywood filmi. Yine benim ilk onluk grubumda. Doris Day, Frank Sinatra ve Gig Young oynuyor. İsimlerden de anlaşılacağı gibi, müzikler çok güzel. Eski Hollywood filmlerinden hoşlananlar için mükemmel bir öneri.

Herkese iyi seyirler.

Hep sevgiyle kalın.

This entry was posted on 30.05.2009 at Cumartesi, Mayıs 30, 2009 and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

İki filmi de yıllar önce tv de izledim, Piknik'i ta 75 yılında izlemiştim unutmuyorum çünkü o gün öss'ye katılmıştım:) unutulmazdı, akşamleyin nehir kıyısındaki o sahneler..o iki güzel insan..ya ben mi çok geçmişte yaşıyorum yoksa gerçekten şimdi ne öyle filmler,ne öyle oyuncular, ne öyle şarkılar yok mu?..:(((
güzel şarkılar için teşekkür ediyorum Johnny Guitar da güzel filmdi..şarkısı da unutulmayacak..

2 Nisan 2012 22:12

Bücürükveben, hoşgeldiniz bloguma...
Hollywood filmleri konusunda kesinlikle yalnız değilsiniz. En kötü zamanlarımda, hiç kimseye tahammül edemeyeceğim anlarda onları seyrederek çok rahatlamışımdır.
Sevgiler...

2 Nisan 2012 23:10

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin